Men jag tänkte inte bara skryta med hur dukttig jag har varit idag utan också sprida denna lågkonjuktur fluga genom att ge er de recept jag använt till mina bröd. Så om du också blir baksugen: varsågod att kopiera recepten :)
Sirapsbröd (två mindre limpor)
¤ 1/2 dl Sirap
¤ 1 pkt jäst
¤ 5 dl ljummet vatten
¤ 1 dl olja
¤ 2 tsk salt
¤ 2 tsk brödkryddor
¤ 10-15 dl rågsikt (mjöl)
Blanda allt utan rågsikten i en bunke. När allt löst upp i en smet häll i mjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. Knåda ca 10 min & jäs ca 40 min under handduk. Knåda sedan degen på bänken, smörj 2 avlånga ugnsformer & låt degen jäsa i formen i 30 min, grädda brödet i 20-40 min (bullar på plåt 12-15 min) i 200 grader.
Jalla-jalla limpa (4 st)
Blanda:
1 filmjölks pkt
3 dl mörk sirap
4 tsk bikarbonat
1-2 tsk salt
16 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
Grädda i 1 & 1/2 timme i 175 grader på bakplåtspapper. Pensla m. vatten på brödet innan gräddningen.
Lycka till!